Diada 2015- Les 250 millors cançons en català més conegudes - Listen Spotify Playlists
Diada 2015- Les 250 millors cançons en català més conegudes

  • Uploaded on Sep 11, 2015
  • 754 Times Played
  • 0 Comments
  •  Radio Mestre
  • 233 Followers
  • 299 Tracks


(5 ratings) Rate now!

Celebra la Diada 2015 amb la millor música en català que abarca des de la Nova Cançó als èxits més actuals. Basada en dos exemplars de la revista Enderrock.

Fa tres anys, per commemorar la Diada, vaig fer aquesta llista, recollint fins a 250 cançons en català, molt variades i ben segur que moltes us sonen, o tal vegada les 50 últimes us donaran una idea del grups que sonen més actualment dins del pop-rock català i que mantenen la música en català amb un nivell prou alt.

Es tracta d’una forma de donar a conèixer les nostres cançons, la nostra llengua, la nostra cultura i arrels. Per què no exportar-les arreu del món, mitjançant aquest programa playlists.net i l’Spotify. Això ja depèn de vosaltres.

Les cançons de la número 2 a la 96 pertanyen a una llista que va elaborar el número 100 de la revista “Enderrock” el Febrer de 2004, amb les 100 cançons més populars en català que abasten des de 1962 fins l’any 2002. Aquestes cançons estan ordenades cronològicament. De les cançons restants, les següents 70 pertanyen a aquesta època i no figuraven a la llista anterior però segurament també mereixien estar, i les últimes 90 cançons, corresponen a la dècada dels 00s i, per tant, no sortien a la primera llista d’Enderrock. Per escollir aquestes últimes cançons m’he recolzat sobretot en els autors als quals fa referència el número especial 200 de la revista Enderrock (que recomano especialment), algunes d’aquestes cançons les he escollit en funció de la seva popularitat a l’spotify i unes quantes es tracten d’eleccions personals.

Un recorregut musical de més de 50 anys de música en català. Des de “Qualsevol nit pot sortir el sol” a “A vegades ens en sortim”, però no oblidem que és important “Que tinguem sort”. Tot és possible en aquest món!

Passeu, passeu, que casa meva és casa vostra! Coneix la música del meu/teu país en un dia tan especial com


Comments list

No comments for this Playlist


Comment the Playlist



Related playlist